Politika varovanja osebnih podatkov

Zahvaljujemo se vam za obisk naših spletnih strani. Varstvo vaših osebnih podatkov nam je zelo pomembno, zato vam skupaj s kakovostnimi vsebinami zagotavljamo tudi vašo pravico, da sami odločate o uporabi svojih podatkov. Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih upravljavec zbira od uporabnikov.

Upravljavec zbirke osebnih podatkov

Upravljavec zbirke osebnih podatkov je družba AKCS d.o.o., Ulica Gorenjskega odreda 6, 4000 Kranj, Slovenija. Kontaktna oseba v zvezi z varovanjem osebnih podatkov vam je dosegljiva na +38641810221 ali po elektronski pošti info@akcs.si. Kot prejemnik oz. uporabnik dovolite upravljavcu zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov.

Kategorije osebnih podatkov

Pridobljeni podatki, ki jih hrani upravljavec zbirke osebnih podatkov:

  • e-poštni naslov;
  • ime in priimek ter naziv oz. spol zaradi potreb po personaliziranem pošiljanju e-sporočil;
  • naziv podjetja;
  • fizični naslov;
  • GSM;
  • pretekla povpraševanja, nakupi, računi, podporni zahtevki.

Nameni obdelave osebnih podatkov

Upravljavec AKCS d.o.o. bo podatke, ki jih je pridobil od uporabnikov, uporabljal za naslednje namene:

  • za komuniciranje z naročniškim oz. (pred)pogodbenim razmerjem;
  • za izvedbo nagradnih iger;
  • za obveščanje in pošiljanje e-novic, člankov, obvestil o dogodkih po e-pošti;
  • za neposredno trženje in pošiljanje ponudb po elektronski pošti in na spletni strani;
  • za prikazovanje prilagojenih oglasov na oglaševalskih platformah (Google, Facebook itd.).

Čas hrambe

Osebne podatke posameznika hranimo do preklica privolitve za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika in/ali dokler je to potrebno za opravljanje storitev po pogodbi. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbrišemo.

Če bi v našem podjetju prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma učinkovito in trajno izbrisali.

Varovanje osebnih podatkov

Upravljavec bo pridobljene podatke varoval v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov ter v skladu s svojimi notranjimi akti, sprejetimi na podlagi zakona. Zagotovil bo ustrezno organizacijsko in tehnično varovanje. Upravljavec pridobljenih podatkov v nobenem primeru ne bo posredoval ali razkril tretjim osebam. Podjetje AKCS d.o.o. izvaja ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za varstvo osebnih podatkov. Nihče pa ne more zagotoviti 100-odstotne varnosti pri prenosu podatkov na spletu. 

Pravice uporabnikov

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) mora upravljavec osebnih podatkov porabniku na njegovo zahtevo:

  • potrditi, ali se podatki v zvezi z njim obdelujejo ali ne, in mu omogočiti vpogled v osebne podatke, ki se nanašajo nanj;
  • posredovati izpis osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj;
  • dati možnost, da popravi ali dopolni svoje osebne podatke;
  • dati možnost delnega ali celotnega izbrisa osebnih podatkov;
  • dati možnost prenosa osebnih podatkov k drugemu ponudniku sorodnih storitev;
  • dati možnost delnega ali celotnega umika privolitve za obdelavo osebnih podatkov.

Upravljavec bo vašo željo po preklicu upošteval in najkasneje v 15 dneh dosledno uredil preklic soglasja z nameni obdelave osebnih podatkov.

Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu s strani upravljavca kakorkoli kršene pravice o varstvu njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda pritožbo pri nadzornem organu (Informacijskem pooblaščencu v Republiki Sloveniji).

Informacijski pooblaščenec, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, Slovenija, T: 00 386 1 230 97 30, E-pošta: gp.ip@ip-rs.si

Vsak porabnik ima možnost, da pošlje e-sporočilo z odjavo kot odgovor na konkretno prejeto e-sporočilo.

Pogodbeni obdelovalci in območje hrambe

Upravljavec zbrane osebne podatke posreduje tudi svojim pogodbenim obdelovalcem, ki lahko podatke obdelujejo izključno v okviru upravljavčevih navodil in pooblastil in ki so s pisno pogodbo, sklenjeno z upravljavcem, zavezani k zagotavljanju ustrezne ravni varstva osebnih podatkov, in sicer: za CRM, e-mail marketing sistem in sistem za marketinško avtomatizacijo. Zbirke osebnih podatkov ponudnik hrani na območju EU ter jih ne iznaša v tretje države.

Upravljavec lahko posreduje osebne podatke digitalnim oglaševalskim platformam (Google, Facebook, LinkedIn in podobno) in uporablja njihove piškotke, ki upravljavcu omogočajo oblikovanje bolj natančnih segmentov, prikazovanje ciljanih oglasov in ponovno trženje. S tem uporabnik dobi bolj relevantne oglase na teh platformah s strani upravljavca. Pri tem gre lahko za iznos podatkov pogodbenemu obdelovalcu izven EU. 

Pravno obvestilo

Celotna grafična podoba spletnega mesta z vsemi grafičnimi elementi in vse vsebine, objavljene na www.oduduwaeuropeshop.com so last družbe AKCS d. o. o. in so predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Brez dovoljenja podjetja AKCS d.o.o. se jih ne sme kopirati, razmnoževati ali distribuirati na kakršen koli drug način. Prepovedano je vsakršno drugo razpolaganje z vsebino, ki zajema, a ne izključno, spreminjanje, kopiranje, objavljanje katerekoli vsebine v celoti ali delno na drugih mestih, razen če to upravljavec izrecno dovoli v pisni obliki.

Družba AKCS d.o.o. se bo po najboljših močeh trudila zagotavljati točne in ažurne podatke na spletišču, vendar uporabnika opozarja, da so besedila informativnega značaja, zato ne jamči za njihovo točnost oziroma ažurnost in ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi s tem. Uporabniki objavljene vsebine uporabljajo na lastno odgovornost. AKCS d.o.o. ni odgovoren za morebitne težave pri delovanju spletne strani. AKCS d.o.o. si pridržuje pravico do morebitnih napak vsebin, objavljenih na www.oduduwaeuropeshop.com in pravico, da kadarkoli spremeni ali odstrani vsebino teh spletnih strani, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila.

AKCS d.o.o.
Ulica Gorenjskega odreda 6
4000 Kranj
Slovenija
EUROPA

Kranj, januar 2024